Yeni başlayan oyuncular için öneriler

HATA YAPMADAN HIZLI GELİŞME REHBERİ

Arkadaşlar oyun benzerlerinden daha karmaşık ve başta hatalı tercihler yapar, acele kararlar verirseniz sonradan toparlaması zor oluyor.
Yabancıların forumlarını takip ederek, biraz da kendim deneyip yanılarak epey yol katettim. Sizler de benim ve oyuna ilk başlayan birçok oyuncunun yaptığı hataları tekrarlamayın diye bazı tüyoları özet halinde veriyorum:

  • kraliçenin sınıfını yetistirici olarak seçin. Baska bir sınıf sectiyseniz 3 gün sonra değiştirme hakkınız olduğunu unutmayın ve üzerine tıklayıp yetiştiriciyi seçin. Çünkü ilk birkaç ay gelişim sıkıntısı yasayacaksınız, kaynak bulmakta zorluk yaşayacaksınız.

  • birçok oyun gibi bu oyun da para verenin hızlı geliştiği, çabuk serpildiği bir türden. Ama benzer oyunlara göre para vermeyenlere karşı daha insaflı. Yani sabırla ilerleyip güçlenebilirsiniz. Yine de oyunun başında mimar karıncalar için güzel ve ucuz sayılabilecek paketler satıyor. Ne kadar çok mimarınız olursa o kadar hızlı gelişirsiniz.

  • kraliceyi hızlıca basmaya gayret etmeyin. Kaynaklar ve ana binaları kralice seviyesine getirince (ya da en kötü yaklaştırınca) kraliçeyi öyle yükseltin. Aradaki level farkı maksimum 2 olsun.

  • oyunda en iyi karıncalar turuncu karıncalar ama tahmin edebileceğiniz gibi hem kolay gelmiyor hem de kolay gelişmiyor. (Bunun için de yapılabilecekler var tabi ama anlatması çok uzun) muhafız karıncalar savunmada, atıcı karıncalar saldırıda, toplayıcı karıncalar yağma konusunda iyi. Birlikleri buna göre ayarlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

  • mor ve mavi karıncaları geliştirmeyin. Bırakın kaynaklarınız biriksin, o kaynaklar size turuncu karınca geldiğinde lazım olacak.

  • kertenkelelere harekat başlattığınızda ekranı kapatmayın. Harekata bir oyuncu katıldığında onu geri gönderin. Çünkü harekata kimse katılmamış görünürse sistem size son saniyelerde çok güçlü bir botu müttefik olarak veriyor. Hem daha kolay, hem de daha az hasarla kesileceksiniz kertenkeleyi.

  • ilk aylarda sırf heyecan olsun diye başka oyunculara saldırmayın. Kertenkele ve yaratık avlamakla idare edin. Böylece hem kalkanınız düşmez, hem yaratıklar sayesinde daha az kaynak sıkıntısı çekersiniz, hem de birilerinin sizin yuvanızı dağıtıp varınızı yoğunuzu almasına engel olursunuz.

  • iyi bir ittifak bulmaya çalışın ve ittifaka her gün bağış yapın. Bağış yaptıkça siz de ödüller alacaksınız. Özellikle bu bağışların sonucunda elinize geçecek olan mor kabuklar, turuncu karıncaları geliştirirken cok işinize yarayacak.

  • bazı karıncaların kaynaklarınızda olumlu etkileri olabiliyor. Ekranın altındaki karıncalar kısmına tıklayıp, görevlendire basın ve sarı yanan karıncaları inceleyip duruma göre görevlendirin.

DAHA FAZLA BİLGİ VE HIZLI GELİŞİM İÇİN BANA ULAŞABİLİRSİNİZ. ŞİMDİDEN HEPİNİZE BAŞARILAR :slightly_smiling_face:

5 Likes