[İttifak Seferi] Yağmur ormanında nasıl EDO olunur

Yağmur ormanında nasıl EDO olunur?

Hepimizinde bildiği gibi The Ants, ittifak ve sunucu başarılarını takdir ettiği gibi bireysel çabalarıda takdir eder. İttifak Seferi’de bu etkinliklerden biridir. EDO olmanın belirli bir prensibi olsada bir toplayıcıyı savaşarak alt etmek neredeyse imkansızdır. Bu yüzden yapmanız gereken en önemli adımlardan biri Ekici sınıfında belirli seviyelere ulaşmaktır.

İttifak Seferin öncesi hazırlık

Hazırlık yapabileceğiniz birçok alan vardır her birinde standart seviyelerin üzerine ulaştığınızda fark yaratacağınızdan emin olabilirsiniz. Ayırıcı Kral ve Ares güçlendirmelerininde bunların yanında oldukça etkisi olduğunu anlamamız gerekiyor.

Ekici sınıfı

Toplama yaparken yük kapasitesini arttırmalısınız ve biriminiz ilerleme hızınıda desteklemelisiniz.

Ekici sınıfı zayıflatmalarında -30% ilerleme hızı gözünüzü korkutmasın. 59. Ekici seviyesine ulaştığınızda 20+30% ilerleme hızı bu zayıflatma etkisini hissetmeyeceksiniz ve +20% yük kapasitesiyle öne dahi geçeceksiniz.

Böcek yıldızı ve yetenekleri

Böicek yıldızları her seviyede PVP ve ya PVE gücünüzü arttırdığı gibi birim ilerleme hızını da arttırır.
Bu yüzden özellikle bir üst seviye böceğinizin yanında her zaman üç adet yüksek seviye yıldızlara sahip olmaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Bunları en yüksek yıldız seviyesinde tutmak birimlerinizin potansiyelinide eşitleyecektir

Yıldızların yanısıra yetenek ağacında doğru tercihleri yaptığınızdan da emin olmalısınız. Her ne kadar aksiyona katılmak eğlenceli olsada bir toplayıcı için hız önemlidir. Bu yüzden +20% ilerleme hızına ulaşmak için böceklerinizi minimum 10. Seviyeye çıkarmanızı tavsiye ederim.

Ustaların gücü (üç önemli karınca)

  • Taktik Ustası
  • Shikaree Ustası
  • Biçme Ustası

Herkesin savaşmak için kullanmayı tercih ettiği karıncaların bir o kadarda yağmur ormanında toplayıcılar için aktif rol oynadığını biliyor muydunuz?

Önemli olan onları tüm birimlere yaymak ve 7. Becerilerini aktif şekilde kullanmaktır. Ustalar sayesinde daha çok hızlanan birimleriniz sizi sıralamalarda ön sıralara taşıyacaktır. Üç tane olduğu için sizinde fark edeceğiniz gibi bir birime usta yerleştiremeyeceksiniz. Bu boşluğu doldurmak için en güçlü böceğinizi o birime gönderdiğinizden emin olun. Her ne kadar diğer birimlerinize yetişemeyecek olsada yeterince hızlı olmak için her adımı uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Örnek:

Not: birimlerinizde seviye 2-1 (T2-1) askerler kullanmanız en verimli ve hızlı toplama için gereklidir.

Evrim mantarı (birim gelişimleri)

Her birimin kendi ait gelişimi olduğunu biliyorsunuz. İlk tamamlanması gereken evrimlerdendir. Her birinde elde ettiğiniz +25% ilerleme hızı toplayıcıların oldukça üşine yarayacaktır.

Not: Kaynak Fabrikası 25 seviyeye ulaştığında +50% yük kapasine ulaşır bu yağmur ormanı için önemli etkenlerden biridir.

Kral ve Ares güçlendirmeleri

Kral ve Ares güçlendirmeleri bir toplayıcının en iyi etkinliklerden birini geçirmesine yardımcı olur.
Ares’te bunu yeterince hissetmesenizde kral güçlendirmesine sahipseniz standartlarınız 450-500k puan ise kral güçlendirmesi aldığınız gün 700-750k puanı dahi elde etme şansınız olabilir. +100% ilerleme hızı bu kadar etkili bir güçlendirmedir. Ares güçlendirmesinden gelen +10% ilerleme hızı da fark yaratsada kral güçlendirmesi kadar hissetmeyeceksinizdir.

Not: VIP seviyesininde ilerleme hızı verdiğini untmayın. 15. Seviye VIP, size ekstra 5% ilerleme hızı sağlar.

8 Likes

Yağmur ormanını etkili kullanmak

Her ne kadar birim hızlandırması ve yük kapasitenizi arttırsanızda doğru zamanda doğru yerde bulunmadıkça ve aksiyon almadıkça verimli sonuçlar alamayabilirsiniz.

Bu yüzden hadi haritayı ve çevreyi tanıyalım.(toplayıcının gözünden)

Sabır otlerı

Tüneller

7 Likes

En verimli toplayıcı planı (modun tavsiyesi)

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, her oyuncunun farklı yöntemleri olabilir. Sizlere her yöntemi denedikten sonra en verimli olarak gördüğüm planı playlaşmak isterim.

egg16

9 Likes

Güzel çalışma. :clap:

2 Likes

Teşekkürler :innocent:

Başarılı bir çalışma

2 Likes

Teşekkürler :innocent:

ELİNE SAĞLIK

2 Likes

Teşekkürler :innocent: