Çorak Arazi Rehberi

Çorak Topraklar, birden fazla İttifakın birlikte katıldığı ve karşıt gruplara bölündüğü bir etkinliktir. Bu etkinliğin nihai ödülleri, grubunuzun kazanıp kaybetmesine ve Şampiyon Puan Sıralamasındaki sıralamasına göre belirlenecektir. Sezon etkinliğinin süreci Ön İzleme Dönemi, Kayıt Dönemi, Eşleştirme Dönemi, Seçim Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Karar Dönemini içerir.

Sezon Aşamaları

1. Önizleme Dönemi
1.1. Sezon önizlemesi, sunucu Çorak Topraklar etkinliğini ilk kez açtığında kullanılabilir olacaktır.
1.2. Sezon önizlemesinde, Barren Land’in oynanışına kısa bir giriş görüntüleyebilirsiniz.

2. Kayıt Dönemi
2.1. Kayıt dönemi başladıktan sonra, nitelikli İttifakın R5 veya R4 üyeleri bu etkinliğe manuel olarak kaydolabilir ve İttifakın tüm üyeleri bu etkinliğe başarıyla kaydolduktan sonra otomatik olarak kaydedilecektir.
2.2. Erken kayıt döneminde İttifakınızdan ayrılabilir veya boş yerleri varsa yeni bir İttifaka katılabilirsiniz. İttifak Lideri, İttifaktan ayrılmadan önce liderliğini devretmelidir. Kayıt döneminin son gününde, daha önce kayıt yaptırdıysanız İttifaktan ayrılamazsınız. Aynı zamanda, bir İttifakta değilseniz bir İttifaka katılabilirsiniz.
2.3. Erken kayıt döneminde, İttifaklar kayıtlarını iptal edebilir, ancak tekrar kayıt yaptırmadan önce belirli bir süre beklemeleri gerekir. İttifaklar, kayıt döneminin son gününde kayıtlarını manuel olarak iptal edemezler.
2.4. Kayıtlı bir İttifak artık kayıt gerekliliklerini karşılamıyorsa, sistem otomatik olarak kayıtlarını iptal edecek ve İttifaktaki diğer Yöneticileri posta yoluyla bilgilendirecektir. İttifakın dağılması da kaydın iptal edilmesiyle sonuçlanacaktır.
2.5. Çorak Topraklar için kayıtlı toplam İttifak sayısı çift olmalıdır. Kayıtlı İttifak sayısı tek ise sistem, kayıt döneminin son gününün sonunda son İttifakın kaydını iptal edecektir. Kayıt dönemi altı gün sürecektir ve kayıtları iptal edilen İttifaklar diğer sezon etkinliklerine kayıt olabilirler.
2.6. Bir İttifak aynı anda sadece bir sezon için kayıt yaptırabilir.

3. Eşleştirme Dönemi
3.1. Kayıt süresi sona erdikten sonra, sistem İttifakları benzer güce sahip iki karşıt gruba atayacaktır.
3.2. Eşleştirme süreci sadece kayıtlı İttifakların toplam sayısı çift olduğunda başlayacaktır. Kayıtlı İttifak sayısı tek ise, sistem eşleştirme süresi boyunca bazı İttifakları diskalifiye edecektir.

4. Seçim Dönemi
4.1. Eşleştirme dönemi sona erdikten sonra seçim dönemi başlayacaktır. Gruptaki tüm İttifaklardan R5 üyeleri seçim ekranında İttifakları için ilk yerlerini seçebilirler.
4.2. Eşleşen İttifakların sayısına bağlı olarak, mevcut başlangıç yeri farklı olacaktır. Farklı gruplar farklı başlangıç yerleri seçebilir.
4.3. Seçim tüm İttifaklar tarafından aynı anda yapılır ve R5 üyelerinin seçim sırası başlangıç yerinin sahipliğini belirleyecektir. Her başlangıç yeri sadece bir İttifak tarafından seçilebilir.
4.4. Başlangıç yerini seçtikten sonra, R5 mevcut başlangıç yerini terk edebilir ve belirli bir süre sonra başlangıç yerini tekrar seçebilir.

5. Rekabet Dönemi
5.1. Yarışma dönemi resmi olarak başladıktan sonra, başarılı bir şekilde kaydolan tüm Hükümdarlar, etkinlik günü 00:30:00 UTC’de çevrimiçi olduklarında veya oturum açtıklarında bir açılır hatırlatma alacaklardır. “Onayla” düğmesine tıkladıktan sonra Karınca Tepeleri sezon haritasına ışınlanacaktır.
5.2. Fraksiyon Hedefi: kazanan olmak için Mucizeler ve Bereket Ağacı için yarışarak Mucize Puanları elde etmek. Fraksiyonunuzun kazanması ve kaybetmesi Sezon Ödüllerinizi etkileyecektir.
5.3. Kişisel Hedef: Belirli durumlarda, rakip grubun Hükümdarlarına karşı savaşırken, düşmanların Sezon Asker Karıncalarını yenmek veya Sezon Asker Karıncalarınızın yaralanması size Şampiyon Puanı kazandıracaktır. Yarışma süresi boyunca, fraksiyonunuzdaki Şampiyon Puanı Sıralamanız üç kez kaydedilecek ve her aşama sona erdikten sonra sıfırlanacaktır. Nihai ödüller, grubunuzun kazanma ve kaybetme durumuna ve üç aşamadaki sıralamanıza göre belirlenecektir.
5.4. Bir süre rekabet dönemine girdikten sonra, gruplar sezondan çıkmak için bir oylama başlatabilir. Oylama onaylanırsa, o fraksiyonun tüm üyeleri sezondan önceden çekilecektir. Oylamayı onaylayan ilk fraksiyon başarısız olurken, kalan fraksiyon kazanır, ancak onlar da önceden çıkmak için bir oylama başlatabilirler.

6. Uzlaşma Dönemi
6.1. Uzlaştırma Dönemi sezon içindeki aşamalardan biridir. Yarışma dönemi sona erdikten sonra Uzlaştırma Dönemi başlar.
6.2. Yerleşim Dönemi boyunca, Yöneticiler çeşitli sıralamaları, sezon alanının işgal durumunu ve diğer bilgileri görüntüleyebilirler.
6.3. Yerleşim Dönemi boyunca, Hükümdarlar Sezon Rehberi Görevlerini ve Başarılarını tamamlamaya devam edebilirler ancak Mucize Puanı, Sezon Onuru veya Şampiyon Puanı alamazlar. Bununla birlikte, tüm ölü Asker Karıncalar ve yerleşim dönemi boyunca Asker Karıncaları iyileştirmek için tüketilen bazı kaynaklar sayılmaya devam edecek ve sezon sona erdikten sonra iade edilecektir.
6.4. Yerleşim Dönemi sona erdikten sonra, Sezon Bölgesindeki tüm Hükümdarlar kendi orijinal Savaş Bölgelerine geri dönerler.

7. Sezon Sonu
7.1. Uzlaşma Dönemi sona erdikten sonra sezon resmi olarak sona erecek ve etkinlik ekranına erişim mümkün olmayacaktır.
7.2. Bina Geliştirme Sistemi ve Sezon Asker Karıncalarınız sezon sona erdikten sonra temizlenecektir. Bu arada Sezon Bölgesi ve Sezon Sohbet Kanalı da kapatılacaktır. Sezon Bölgesindeki yöneticiler, orijinal Savaş Bölgelerinde rastgele bir yere ışınlanacaktır.
7.3. Sezon sona erdikten sonra, Şampiyon Puan Sıralaması Ödülleri, Kazanan ve Kaybeden Taraf Ödülleri ve tamamlanmış ancak talep edilmemiş diğer sezon ödülleri posta yoluyla gönderilecektir.
7.4. Sezon sona erdikten sonra, tüm ölü Asker Karıncalar ve sezon boyunca Asker Karıncaları iyileştirmek için tüketilen bazı kaynaklar iade edilecektir.
7.5. Sezon sona erdikten sonra bazı eşyaların süresi dolacaktır.

8. Sezon Ödülleri
8.1. Fraksiyonun Kazanma ve Kaybetme Koşulları: Yarışma süresi sona erdikten sonra, daha yüksek Mucize Puanına sahip olan fraksiyon kazanacaktır. Her iki grup arasındaki Mucize Puanları aynı ise, Şampiyon Puanı daha yüksek olan grup kazanacaktır.
8.2. Sezon Ödülleri, Şampiyon Puanı Sıralama Ödülleri ile Kazanan ve Kaybeden Taraf Ödüllerinden oluşur. Ödüller, Hükümdarlar sezon haritasından ayrıldığında posta yoluyla gönderilecektir.
8.3. Şampiyon Puan Sıralaması: Yarışma süresi boyunca Şampiyon Puan Sıralamanız üç kez kaydedilecek ve her aşama bittikten sonra sıfırlanacaktır.
8.4. Şampiyon Puan Sıralaması Ödülleri:
Ödüller, grubunuzun kazanmasına ve kaybetmesine ve üç aşama arasındaki sıralamanıza bağlı olacaktır. Sıralamanız ne kadar yüksekse, ödüller de o kadar iyi olacaktır.
Kazanan fraksiyonun ödülleri sıralamaya göre belirlenecektir, buna Hâkim Sezon Kuluçka Havuzu, Hâkim Sezon Yumurtası ve diğer bazı öğeler dâhildir ancak bunlarla sınırlı değildir.
Kaybeden tarafın ödülleri, Keşfedilmiş Sezon Kuluçka Havuzu, Hakim Sezon Yumurtası ve diğer bazı öğeler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere sıralamaya göre belirlenecektir.
8.5. Kazanan ve Kaybeden Grubun Ödülleri:
Çorak Arazi Katılımcı ödüllerini almak için bu etkinliğin sonuna kadar tüm Çorak Arazi’ye katılın.
Kazanan fraksiyondaki tüm üyeler Çorak Ülke Fatihi ödüllerini alacaktır. Aynı İttifaktaki üyeler için pozisyon ne kadar yüksekse ödüller de o kadar iyi olur.
Kaybeden taraftaki tüm üyeler Çorak Ülke Kaşifi ödüllerini alır. Aynı İttifaktaki üyeler için konum ne kadar yüksekse ödüller de o kadar iyi olur.

Sezon haritası

Rekabet Dönemi

Rekabet dönemi 3 aşamadan ve 14 tane dönüm noktasından oluşur. Her aşama şampiyonluk puanları kilitlenir ve sıralamalara göre ödüller kesinleşir. Her dönüm noktasında ise yeni alanlar ve ya özellikler aktifleşir. Her dönüm noktasında bir hedef vardır ve kampınızın hedeflere ulaşmasını ister.

İlk keşif

Sezondaki hükümdarlar 1.200 tane koloni elde ettiğinde;

  • Eşekarıları aktif olur.

Uyum Sağlama

Sezondaki hükümdarlar 100 kule inşaa ettiğinde;

  • Sezon karıncaları yumurtadan elde edilebilir hale gelir.
  • Düşük seviye koloniler 6. Seviyeye yükseltilebilir.
  • +6 koloni daha elde edebilirsiniz.

Karınca Yuvası Güçlendirme

Sezondaki hükümdarlar 5.000 kez karınca yuvası gelişimi tamamladığında;

  • T11 sezon askerleri kullanılabilir hale gelir.
    1. Seviye Geckolar avlanılabilir hale gelir.
  • Bal porsuğu sezonda aktif olur.
  • +6 koloni daha elde edebilirsiniz.

Canavar Avı

Sezondaki hükümdarlar 100 kez Gecko (35. Seviye) avladığında;

  • +6 koloni daha elde edebilirsiniz.

Çorak Arazi’nin Yırtıcısı

Sezondaki hükümdarlar 2.500.000 “Çorak Arazi’nin Yırtıcısı” etkinliği puanına ulaştığında;

  • +6 koloni daha elde edebilirsiniz.

Kale

Sezondaki hükümdarlar 30 tane seviye 3 ve ya üzeri kale işgal ettiğinde;

  • Kamp alanı aktif olur.
  • Kamp lueleri transferi aktif hale gelir
  • Düşğk seviye koloniler 8. Seviyeye yükseltilebilir.
  • +8 koloni daha elde edebilirsiniz.

Eşekarısı İstilası

Sezondaki hükümdarlar 1.000 tane eşekarısı avladığında;

  • tünel 6 aktif hale gelir.
  • +8 koloni daha elde edebilirsiniz.

Derin Keşif

Kampınız 2 adet kale işgal ettiğinde:

  • Savaş alanı mucizesi aktif olur.
  • İlk bölge mucizesi aktif olur.
  • Vahşi sezon yarattıklarının seviyesi yükselir.
  • Koloni seviyeler 10. Seviyeye yükseltilebilir.
  • +8 Koloni daha elde edilebilr.

Fetih Yolu

Kampınız 1 adet kale işgal ettiğinde;

  • Birinci aşama tamamlanır.
  • Tünel 8 aktif olur.
  • Bal porsuğu tekrar gelir.
  • Vahşi sezon yarattıklarının seviyesi yükselir.
  • +8 Koloni daha elde edilebilir.

Mucizelerin İşgali

Kampınız güçlendirilmiş bölgenizde bir mücize işgal ettiğinde;

  • Kamp bölgelerindeki mücizeler elde edilebilir.
  • R5ler ittifakının mucizelerini yıkabilir.
  • Koloni iler seviye 12ye yükseltilebilir.
  • +8 Koloni elde edilebilşir.

Çorak Arazinin Derinlikleri

Kampınız 5 adet savaş alanı kalesi elde ettiğinde;

  • Aşama iki tamamlanır.
  • Tünel 9 aktif olur.
  • +8 Koloni elde edilebilir.

Savaş Alanı

Kampınız yıkılmış ve ya hiç dokunulmamış bir adet savaş alanı mücizesi elde ettiğinde;

  • Bereket ağacı aktif olur.
    +8 Koloni elde edilebilir.
    Hedefe ulaşıldığında hediye 3* turuncu böcek elde edilir.

Bereket Ağacı

Kampınız bir bereket ağacı elde ettiğinde;

  • Sezon tamamlanır.
  • Aşama üç tamamlanır.
5 Likes

Zaman ayırıp bunu bize hazırlayıp verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. <3

3 Likes