==============================================
Niszczenie Fortec
Gigantyczną zmianą względem Zaginionej Wyspy, jest możliwość niszczenia fortec. Po osiągnięciu kamienia milowego
przywódca Sojuszu (R5) będzie miał opcję zdecydowania czy
okupowane Cuda mają zostać zniszczone czy też nie.
Niszczenie Cudów będzie miało swoje konsekwencje, ale także możliwe bonusy. Wszystko zależy od strategii.
- Główną cechą zajęcia Cudu była opcja dostania dodatkowych statystyk, przyrostu mrówek oraz kilka innych wzmocnień. Po zniszczeniu, wszystkie wzmocnienia znikną.
- Po zniszczeniu cudu nie będzie można ponownie go zaatakować, ani obsadzić garnizonu.
- Po zniszczeniu cudu OBSZAR dalej będzie w kontroli Sojuszu, a co za tym idzie, będzie można dalej teleportować się po całej Strefie.
- Kiedy Cud zostanie zniszczony. Odpowiedni obóz dostanie Punkty Cudów. Obóz z większą ilością punktów zwycięży.
- W przypadku remisu punktowego, o zwycięstwie będzie decydowała liczba Punktów Dominacji Obozu
- Obszar cudu stanie się pod obszarem i będzie działał na zasadzie pod obszaru jak zwykła rezydencja.
==============================================